Fotbalová mládež – Květen

Předpřípravka

3.5. pořádala předpřípravka turnaj ve Vamberku V Lukách. S Javornicí vyhrála 9:1. Černíkovice porazila 10:3 a Solnici přehrála 14:5.

Příští turnaj se hraje opět ve Vamberku 25.5. a naši nejmenší přivítají Kostelec a Častolovice. 1.6. hrají poslední turnaj před velkým finálovým turnajem, který se bude konat 11.6. V Lukách.

Mladší přípravka

22.4. na turnaji ve Vamberku přivítala mladší přípravka oba týmy z Týniště a tým Černíkovice červená. Vamberk – Týniště A 4:3, Vamberk – Týniště B 1:8 a Vamberk – Černíkovice červená 3:8.

6.5. se konal turnaj mladších přípravek ve Slatině nad Zdobnicí. Slatina – Vamberk 5:4, Vamberk – Dobruška/Opočno 3:8, Vamberk – Černíkovice červená 3:9.

14.5. zavítala naše mladší přípravka do Borohrádku, kde poměřila síly s Borohrádkem, Javornicí a týmem Černíkovice. Vamberk – Borohrádek 7:0, Vamberk – Javornice 2:15, Vamberk – Černíkovice 4:8.

Příští turnaj se hraje 20.5. v Javornici, následuje turnaj 27.5. na domácí půdě ve Vamberku V Lukách, 3.6. v Sopotnici a 10.6. v Albrechticích.

Starší přípravka

23.4. nastoupila k turnaji starší přípravka v Týništi na atletickém stadionu. Vamberk/Rokytnice – Solnice 11:2, Vamberk/Rokytnice – Týniště A 1:5, Vamberk/Rokytnice – Týniště B 2:8.

7.5. v Černíkovicích se konal turnaj, na který nedorazil tým Albrechtic, který později vystoupil ze soutěže starších přípravek. Vamberk/Rokytnice – Slatina 9:2 a Vamberk/Rokytnice – Černíkovice 9:4.

14.5. se utkala naše přípravka s Českým Meziříčím, Slatinou a týmem Doudleby/Sopotnice v Doudlebách. Vamberk/Rokytnice – České Meziříčí 4:10, Vamberk/Rokytnice – Doudleby/Sopotnice 6:4, Vamberk/Rokytnice – Slatina 4:5.

Příští turnaj se koná v Rokytnici 21.5., kde se náš spojený tým Vamberk/Rokytnice utká s oběma týmy Týniště A a B. 28.5. nás čeká dlouhá cesta do Českého Meziříčí. 4.6. zakončíme základní část jarní sezóny na domácím hřišti V Lukách ve Vamberku. 10., nebo 11.6. sehraje starší přípravka finálový turnaj.

Mladší žáci

22.4. pořádali naši žáci turnaj V Lukách ve Vamberku. Vamberk – Javornice 2:2. Vamberk – Borohrádek 4:6 a Vamberk – Doudleby/Sopotnice 1:5.

1.5. sehráli naši žáci utkání s Viking Union Rokytnice. Domácí Rokytnice vyhrála 2:1

7.5. Vamberečtí vysoce přestříleli na domácím hřišti Přepychy, Vamberk – Přepychy 25:1.

14.5. se konal turnaj v Přepychách. Vamberk – Borohrádek 3:2, Vamberk – Kostelec/Častolovice 0:1, Přepychy – Vamberk 0:11.

Příští utkání sehrají žáci 21.5. s Javornicí. 27.5. domácí turnaj V Lukách. 3.6. derby s týmem Doudleby/Sopotnice a poslední turnaj základní části sezóny 11.6. v Přepychách.

Starší žáci

23.4. TJ SLAVOJ Předměřice – TJ Baník Vamberk/Viking Rokytnice 6:5 (Pen: 6:5). Střelci: Kaute M., Kaute R., Kaute T., Kušta M., Horský V.

29.4. TJ Baník Vamberk/Viking Rokytnice – FC Mladé Buky/TJ Tatran Hostinné 1:2. Branka: Čapek S.

6.5. SK Červený Kostelec – TJ Baník Vamberk/Viking Rokytnice 6:3. Branky: Čapek S., Kaute M., Horský V.

8.5. TJ Baník Vamberk/Viking Rokytnice – SK Týniště nad Orlicí 0:5.

13.5. TJ Baník Vamberk/Viking Rokytnice – FK Jaroměř 1:2 (Pen: 1:3). Branka: Kaute M.

Do konce sezóny starší žáky čekají ještě tři domácí utkání za sebou, 21.5. SK Třebechovice, 28.5. TJ Sokol Malšova Lhota, 3.6. SK Jičín a 11.6. zakončí žáci sezónu v Polici nad Metují s místním Spartakem.

Fotbalová sezóna mládeže jede na plné obrátky. Děti zažívají první góly, fotbalovou radost, ale i smutek z prohry. Podstatné je, že jsou v pohybu a baví je to. Do konce sezóny zbývá pár kol, ale stále je možnost zapojit se do našich týmů a hrát fotbal za Vamberk.

Naši okresní reprezentanti Marek Hamerský a Ondřej Mazúch skvěle reprezentovali náš klub v okresních výběrech. Marek Hamerský se zúčastnil s výběrem U12 turnaje okresních výběrů Královéhradeckého kraje v Přepychách, okresní výběr OFS Rychnov zde skončil na třetím místě. Ondřej Mazúch nastoupil za okresní výběr U10 Rychnovska na turnaji v Českém Meziříčí, kde OFS Rychnov obsadil druhou příčku. 27.-28.5. se okresní výběr U10 zúčastní mezinárodního turnaje Oberbayern Trophy v Německém Dachau a Günding. Držíme Ondrovi palce a přejeme spoustu úžasných zážitků.

Fotbalová mládež TJ Baník Vamberk se zapojila do projektu čistá kabina Královéhradeckého kraje. Krom toho, že po sobě necháváme uklizenou kabinu jsme umístili do každé šatny v našem areálu smeták, smetáček a lopatku, tak aby po sobě mohly uklidit i další kluby, které se do projektu zapojily.

22. a 23.5. proběhne focení dětí na kartičky a plakáty, děti tak budou mít hezkou vzpomínku na letošní soutěžní ročník.

Závěrem mi dovolte poděkovat trenérům za neúnavnou práci s mládeží.

Ondřej Frejvald, koordinátor fotbalové mládeže

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *