Fotbalová mládež – červen + komentáře trenérů

Předpřípravka

1.6. se konal poslední turnaj před finálovým turnajem předpřípravek. Na domácí půdě V Lukách naši nejmenší potvrdili svou skvělou formu a vyhráli 7:3 nad Javornicí a 10:2 nad Častolovicemi, posledním zápasem základní části byla dohrávka odloženého utkání s Javornicí, která skončila remízou 1:1

Předpřípravka zakončila základní část soutěže na 3. místě.

12.6. završily předpřípravky sezónu finálovým turnajem, který jsme pořádali ve Vamberku V Lukách, kde naši skončili na 4. místě.

Komentář trenéra:
Podzim jsme zahájili s nadějí na posílení našeho fotbalového týmu. Přišlo pár dětí, které začaly trénovat, avšak naše jádro tvořili tři děti plus nově příchozí. Postupem času a nástupem podzimního počasí ubývalo dětí. Podzimní část odehrálo jádro plus jeden někdy i dvě děti. Musím připomenout, že předpřipravky hrajou tři děti proti třem dětem, což znamená, že nás bylo vždy akorát na zápas, někdy i jeden na střídání, což je málo. U většiny ostatních týmů jsem se setkal s překvapením, že město jako je Vamberk není schopno dat dohromady víc dětí. I tak se nám podařilo dohrát podzimní část na přesvědčivém prvním místě.
Na zimu jsme tréninky přesunuly do naší sportovní haly a připravovali jsme se na zimní halovou ligu, kterou jsme také vyhrály. V zimním období jsme dětem domluvily zajímavý turnaj pořádaný Slavií Hradec, kde jsme porazili Slavii HK, FC Hradec Králové ale i Hořice a další… což byl pro děti super zážitek. Další velký turnaj jsme odehráli v Náchodě, kde jsme zakončili na krásném 3 místě.
Jarní část jsme zahájili se stálicí čtyř kluků, výjimečně pěti. S jarní části turnajů přišla změna v rozlosování soupeřů, kde jsme hráli turnaje pouze s nejbližšími týmy a ne jako obvykle s týmy z celého okresu, kde jsme se setkávali z těžšími soupeři, nebo jinými styly hry. Dle mého názoru nám to trochu uškodilo. Na finálovém turnaji, který se konal v našem fotbalovém areálu jsme postoupili ze základní skupiny z prvního místa do finálové skupiny v boji o pohár. Jenže dětí máme málo a sil jim ubývá, proto chyběli síly v boji o pohár i medaile.
Rád bych apeloval na rodiče: Ano fotbal zabírá dost času, ale je to čas věnovaný vaším dětem. Pomůže jim to s kondicí, zdravím a sportovním životním stylem, který se sezením doma nezlepší.
David Martínek, trenér

Mladší přípravka

20.5. Turnaj v Javornici. Javornice – Vamberk 11:2. Kostelec/Častolovice – Vamberk 3:5, Vamberk – Solnice A 3:11.

27.5. Turnaj V Lukách ve Vamberku. Vamberk – Přepychy 10:2, Vamberk – Rokytnice 4:6, Vamberk – Slatina 8:3.

3.6. Turnaj v Sopotnici. České Meziříčí – Vamberk 3:1. Doudleby/Sopotnice B – Vamberk 3:3. Doudleby/Sopotnice A – Vamberk 15:0.

10.6. Turnaj v Albrechticích. Albrechtice zelená – Vamberk 8:2, Albrechtice bílá – Vamberk 0:7, Kostelec/Častolovice – Vamberk 5:10.

Mladší přípravka zakončila základní část jarní sezóny na 15. místě.

17.6. Finálový turnaj mladší přípravky V Lukách ve Vamberku, kde naši skončili na 13. místě.

Komentář trenéra:
Před zahájením letošní sezóny jsme se pokusili zajistit dostatečný počet hráčů a dohodli tak vstup do souklubí s týmem FC Rokytnice. Bohužel při prvním společném tréninku v Rokytnici a následném prvním turnaji sezóny se ukázalo, že takové spojení není jednoduché a přináší komplikace, na které nejsme zcela připraveni.
Díky pohotové reakci našeho vedení a okresního fotbalového svazu se podařilo hned na druhé soutěžní kolo dodatečně přihlásit oba týmy zvlášť.  Tímto jsme získali možnost sestavit dva celky pouze z vambereckých a rokytnických hráčů. U tohoto fiktivního zpětného rozdělení klubů se ještě musím pozastavit a vyzvednout výpomoc kluků z nejmladší kategorie (předpřípravky). Bez nich bychom druhé a třetí kolo na jaře určitě nenastoupili a kluci si předvedenou hrou vysloužili velkou pozornost a stálé zařazení mezi hráče o rok až dva starší. 
Postupem času se díky snížené marodce a nováčkům počet kluků v týmu navyšoval a do posledních kol jsme již nastoupili ve dvou kompletních pětkách.
Mírné navýšení členské základny a zapojení nejmladších hráčů do zápasové zátěže tak považuji za nejdůležitější počin této sezóny. Závěrem chci poděkovat rodičům za přízeň a důvěru, se kterou nám své ratolesti svěřují.
Jaromír Halamka, trenér

Starší přípravka

21.5. Turnaj v Rokytnici. Vamberk/Rokytnice – Týniště A 2:7, Vamberk/Rokytnice – Týniště B 5:7.

28.5. Turnaj v Českém Meziříčí. Vamberk/Rokytnice – Solnice 11:8, České Meziříčí – Vamberk/Rokytnice 11:1.

4.6. Turnaj ve Vamberku. Vamberk/Rokytnice – Týniště A 2:7, Vamberk/Rokytnice – Týniště B 5:11.

Starší přípravka zakončila základní část jarní sezóny na 7. místě.

11.6. se konal finálový turnaj starších přípravek ve Slatině, kde naši skončili na 7. místě.

18.6. se starší přípravka zúčastnila sedmého ročníku memoriálu Jana Vítka v Chocni. FK Choceň – Vamberk 4:7, Vamberk – Sokol České Heřmanice 3:1, Vamberk – FC Hlinsko 4:2, Vamberk – FK Jeseník 0:6, ve finálové skupině naši nestačili na Žamberk a Malšovu Lhotu a obsadili 6. místo.

Komentář trenéra:
Před začátkem letošní sezóny jsme museli řešit problém s nedostatkem hráčů. Jelikož v kategorii starší přípravky (ročník 2012-2013), jsme evidovali pouze 3 hráče.
Proto jsme spojili své síly s týmem z Rokytnice. Ze začátku jsme zkoušeli trénovat společně, ale dojíždění nám, kvůli značné vzdálenosti mezi Vamberkem a Rokytnicí, přišlo nepraktické. Proto jsme raději začali trénovat dohromady s mladšími žáky.
Co se týče turnajů, neměl jsem před sezónou vysoké očekávání. Všichni naši kluci totiž ještě na jaře hráli za mladší přípravku, takže si museli zvykat na nový rozměr hřiště i na to, že se bude hrát ve větším počtu hráčů. Každý z nich ale ukázal, že dovednostmi a bojovností se mohou rovnat i starším hráčům v týmech soupeřů. Díky tomu jsme skončili po podzimní části na krásném druhém místě.
Během zimy jsme se zúčastnili několika turnajů. Prvním byla zimní halová liga v našem okrese, kde jsme se utkali i s týmy, které hrají krajský přebor přípravek. I tak jsme se dokázali probojovat až na konečné čtvrté místo.
Zimní ligu jsme si zahráli také na letohradské umělé trávě, kde jsme změřili síly s týmy z Pardubického kraje. Bohužel kvůli velké marodce jsme si s kvalitou soupeřů nevěděli rady a umístili se na spodku tabulky.
Poslední turnaj před začátkem hlavní sezóny jsme odehráli v Černíkovicích. Zde jsme do poslední chvíle bojovali o stříbrné medaile, ale nakonec jsme se museli smířit „jen“ s třetím místem.
Do jarní části sezóny jsme vstupovali s nadějemi, že se pokusíme zopakovat podobné umístění jako na podzim. To se však nepovedlo. Ostatní týmy udělaly přes zimu úctyhodný pokrok, a my se je jen marně snažili dohnat. Ve snaze zlepšit souhru týmu, jsme udělali i pár společných tréninků s Rokytnicí. Bohužel ani to nám k lepším výsledkům nepomohlo a skončili jsme až na sedmém místě z 10ti.
Kdybych měl na této špatné sezóně najít nějaká pozitiva, tak je to určitě to, že se nám podařilo začlenit do týmu pár kluků z mladší přípravky, kteří si alespoň měli možnost zkusit formát, ve kterém budou od podzimu hrát.
Nic nevzdáváme a v příští sezóně se opět pokusíme atakovat vrchní příčky.
Tomáš Hájek, trenér

Mladší žáci

21.5. TJ Sokol Javornice – TJ Baník Vamberk 5:4 (2:1), branky: Franc T., Hamerský M. 2x, Klička R.

27.5. turnaj V Lukách ve Vamberku. Vamberk – Borohrádek 0:3 (0:2), Vamberk – Rokytnice 5:5 (2:2), Vamberk – České Meziříčí 10:1 (4:1).

3.6. Doudleby/Sopotnice – TJ Baník Vamberk 6:3 (3:1), branky: Hanousek O., Sedláček T., Franc T.

11.6. turnaj v Přepychách. Přepychy – Vamberk 0:8 (0:3), Doudleby/Sopotnice – Vamberk 6:1 (0:1), České Meziříčí – Vamberk 7:4 (7:0).

18.6. finálový turnaj mladších žáků ve Vamberku V Lukách, kde naši žáci skončili na 5.místě.

Komentář trenéra:
V podzimní části jsme trénovali vzhledem okolnostem 2x týdně. Původně jsme měli hrát v souklubí s klubem Rokytnice. V důsledku toho nastávaly různé změny a výpomoc, nebyla až tak možnost se soustředit jen na své kluky. Každopádně po odehraném, ne moc vydařeném podzimu, jsme došli k závěru, že bude lepší, když si každý klub udělá svůj tým a budeme hrát nezávisle. Tudíž jsme na jaře začali trénovat 3x týdně s tím, že by se hra měla zlepšit. Dovolím si tvrdit, že k velké změně nedošlo, byť jsme odehráli i hezká utkání. Každopádně si myslím, že máme na čem stavět a až si kluci uvědomí, že trénink a dobrá parta má velký vliv hrát hezký fotbal, bude to zase lepší. Samozřejmě je u toho nepostradatelná podpora rodičů a pevné nervy i s trenérem 🙂
Závěrem bych chtěl podotknout, že nás ještě čeká dvoudenní turnaj v Hostinném, kde si to doufám kluci s radostí užijí. Děkuji hráčům, že se schází v hojném počtu a snad po nadcházejících prázdninách, kdy si všichni odpočneme a nabereme energii do dalších bojů, se ve zdraví a v plné síle dáme opět do práce.
Karel Chochola, trenér

Starší žáci

Neděle 21. 5. 2023 14:00 TJ Baník Vamberk/Viking Rokytnice – SK Třebechovice pod Orebem 0:6 (0:4) 30 diváků Vamberk. Sestava: Hájek Matyáš, Bartoš Vojtěch, Bartoš Matěj, Hamerský Marek (C), Franc Tomáš, Čapek Samuel, Holzbach Kvido, Khol Jakub, Hanousek Oskar, Sedláček Tomáš, Přibyl Štěpán, Mihulková Eliška, Klička Rudolf.

Neděle 28. 5. 2023 14:00 TJ Baník Vamberk/Viking Rokytnice – TJ Sokol Malšova Lhota 0:15 (0:4) 34 diváků Vamberk. Sestava: Hájek Matyáš, Bartoš Vojtěch, Bartoš Matěj, Hamerský Marek (C), Franc Tomáš, Hanousek Oskar, Sedláček Tomáš, Klička Rudolf, Kušta Miroslav Václav, Hanousek Štěpán, Efenberk Leoš, Přibyl Štěpán.

Sobota 3. 6. 2023 14:00 TJ Baník Vamberk/Viking Rokytnice – SK Jičín 1:3 (1:1) 33 diváků Vamberk. Sestava: Čapek Daniel, Bartoš Matěj, Hamerský Marek (C), Klička Rudolf, Kušta Miroslav Václav, Bartoš Vojtěch, Čapek Samuel, Kaute Martin, Klička Štěpán Jaroslav, Khol Jakub, Horský Václav, Přibyl Štěpán, Franc Tomáš, Kaute Tomáš.

Neděle 11. 6. 2023 14:00 Spartak Police nad Metují – TJ Baník Vamberk/Viking Rokytnice 4:0 (1:0) 30 diváků. Sestava: Čapek Samuel, Holzbach Kvido, Hamerský Marek (C), Kušta Miroslav Václav, Čapek Daniel, Kaute Martin, Franc Tomáš, Horenská Veronika, Horský Václav, Khol Jakub.

Komentář trenéra:
SŽ hráli sezónu 2022/23 v souklubí Vamberk/Rokytnice. Podzimní část jsme hráli o víkendu krajský přebor a ve středu okresní přebor. Výsledky byly dle dispozic týmu… herně jsme krajský přebor nepropadli, bohužel naše neschopnost střílet góly i přes mnohé šance nás odsoudila na konec tabulky, to v okresním přeboru, takový problém nebyl a podzimní část jsme vyhráli. Přes zimu náš tým oslabil o některé hráče z Rokytnice, kteří buď přestoupili jinam nebo přestali hrát. když se do toho přidala ještě hokejová sezóna, nemoci, výlety, byli jsme najednou o 7 hráčů méně a začaly problémy s účastí hráčů na tréninku, kdy jsme ze tří tréninků týdně horko těžko odtrénovali alespoň pátky, a tak to zůstalo až do posledního zápasu. Pochvalu zaslouží „zdravá parta“ 6-8 fotbalistů která se i přes výsledkové nezdary scházela a stále se snažila.
I přes počáteční ideály se souklubí SŽ bohužel moc neosvědčilo, když jsem nedokázal stmelit děti z Rokytnice a Vamberka v jednu partu a tým, proto to dopadlo i výsledkově špatně a zaslouženě jsme obsadili poslední místo v krajském přeboru.
Marcel Olšavský, trenér

Závěrečné slovo:
Fotbalová sezóna 2022/2023 mládeže je minulostí, všechny týmy odehrály své finálové turnaje a utkání a teď je čekají prázdniny. Velké finálové turnaje jsme V Lukách uspořádali hned pro tři kategorie mládeže a sklidili. Všichni hráči si zaslouží pochvalu, za to, jak odmakali sezónu, a hlavně že hráli srdcem a v zápalu. Se sezónou jsme se společně rozloučili ve fotbalovém areálu V Lukách, kde jsme se celý klub sešli a udělali si společnou grilovačku. Tato sezóna byla náročná, některé naše týmy se musely spolehnout na sdružený start s Rokytnicí, kde se nám nepodařilo stmelit oba týmy a hrát stejný fotbal. Do budoucna tak musíme silně přemýšlet s kým se budeme spojovat do dalších sezón, až nás opět „doběhnou“ slabé ročníky.
V příští sezóně nastoupíme ve všech kategoriích okresního fotbalového svazu samostatně a nemusíme se spojovat s jinými týmy z okolí. Budeme doufat, že úbytek dětí, který přivedly roky kovidu, je za námi a tento kritický rok je poslední, snad už naše členská základna bude jenom růst. Po prázdninách se budeme na všechny děti těšit v našem krásném areálu V Lukách.
Závěrem mi dovolte poděkovat trenérům, rodičům a hráčům. Všem přeji krásné prázdniny plné vodních radovánek, třeba na koupališti vedle fotbalového hřiště.
Ondřej Frejvald, koordinátor fotbalové mládeže

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *