Vamberecké tenisové jaro

Jaro pro tenisty představuje návrat na antukové kurty. Buď z tvrdých povrchů v halách a nebo ze zimního spánku. Letošní studený duben neumožnil přípravu kurtů urychlit a tak jsme měli co dělat, abychom je připravili na začátek soutěžní sezóny, což je první týden v květnu.

Letošních soutěží se stejně jako vloni účastní družstva Baník Vamberk A a B.

Zahájení sezóny je pro obě družstva úspěšné. Družstvo A je po třech kolech v čele RTL2, když postupně zvítězilo nad družstvy Kostelce, Týniště a Librantic.

Družstvo B zvítězilo zatím ve dvou utkáních proti Rychnovu a Borohrádku a je také v čele tabulky RTL6.

Co se nám zatím stále nedaří, je přilákat na vamberecké kurty více sportujících ze střední a mladší generace. To také ukazuje složení našich tenisových družstev, kde je převážná většina z věkových kategorií 50+ a 60+.

Letošní zimní trénování s dětmi bylo komplikovanější díky rekonstrukci sportovní haly. Využívali jsme jedenkrát v týdnu tělocvičnu základní školy, kde není na tenis dostatečný prostor. Těšíme se, že s novým povrchem v hale se nám výrazně zlepší podmínky i pro naše sportování.

Nábor mladých nadějí

Za účelem náboru mladých budoucích tenistů pořádá tenisový oddíl Baník Vamberk ve dnech 19. a 20. června náborovou akci. Při ní budeme zjišťovat sportovní předpoklady dětí pro zvládnutí tenisu. Zájemci, kteří splní naše kritéria se budou moci od září 2023 účastnit dvakrát týdně tenisových tréninků na tenisových kurtech a následně v zimním období i v hale.

Na tuto akci zveme děti ve věku od 6 do 11 roků. Zájemci se přihlaste u Otakara Müllera na e-mailové adrese tenis@banikvamberk.eu a nebo na telefonu 603 281 345.

Třetí ročník tenisového turnaje čtyřher

Na letošní září připravujeme třetí ročník tenisového turnaje. Přesný termín a propozice budou zveřejněny během měsíce srpna. Zájemci se mohou přihlásit u Otakara Müllera na e-mailové adrese tenis@banikvamberk.eu.

Za tenisový oddíl

Otakar Müller

Popis obrázku:

Dva ze tří členů družstva Baník Vamberk A. Michal Hudousek (vlevo) a Jan Rozinek.