Sportovní hala ve Vamberku prošla rozsáhlou rekonstrukcí a otevřela své brány novým možnostem pro komunitu

Sportovní hala ve Vamberku oslavuje svůj nový začátek poté, co prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Tato historická událost představuje nejen modernizaci sportovního zařízení, ale také posílení společenství a kulturního dění ve Vamberku.

Sportovní hala, která poprvé otevřela své brány v dalekém roce 1977, byla dlouho známá svým bohatým sportovním děním. V posledních letech však začala vykazovat známky stárnutí a nedostatečného vybavení. To vedlo k potřebě důkladné rekonstrukce, která byla plánována a připravována několik let.

Důležitým faktorem byla finanční podpora a spolupráce několika klíčových partnerů:

  • Národní sportovní agentura se stala hlavním finančním partnerem projektu, poskytla důležitou dotaci na rekonstrukci, což umožnilo získat potřebné finanční prostředky.
  • Královéhradecký kraj přispěl sportovním vybavením, které zvyšuje kvalitu sportovního zařízení.
  • Město Vamberk sehrálo klíčovou roli v celém procesu, financovalo rekonstrukci šaten, sprch, toalet a dalších nezbytných nákladů, což bylo nezbytné pro celkovou modernizaci.

Rekonstrukce sportovní haly zahrnovala několik významných změn a vylepšení:

  • Nová sportovní podlaha zajišťuje pohodlnost a bezpečnost pro sportovce všech věkových kategorií, což bylo hlavním cílem projektu.
  • Akustické obložení stěn vytváří příjemné prostředí pro tréninky i soutěže, zlepšuje akustiku a celkovou atmosféru haly.
  • Moderní osvětlení nejen zlepšuje estetiku haly, ale také přináší významné úspory na energiích, což je ekologicky a ekonomicky výhodné.
  • Sklopné koše umožňují využít prostor haly pro různé sporty, což je důležité pro univerzálnost zařízení.
  • Lezecká stěna přináší nový rozměr sportovního dění a adrenalinové zážitky pro horolezce a dobrodruhy.

Kromě sportovních aktivit bude sportovní hala také hostit kulturní události. Již tradičně je využívána pro Bienále Vamberecké krajky, což je kulturní akce, během níž je sportovní hala proměněna v prostor pro výstavu krajek. Tato událost přináší krásu a uměleckou hodnotu do komunity a ukazuje, jak multifunkční a přizpůsobivý prostor sportovní haly může sloužit nejen sportu, ale i kultuře.

Důležitým aspektem modernizace je také rekonstrukce sociálního zázemí. Sprchy a toalety byly zcela obnoveny a modernizovány, což přispěje k pohodlí a hygieně všech uživatelů haly. Nově byla přidána také toaleta pro invalidy, což je důležité pro zajištění přístupnosti pro všechny obyvatele.

V loňském roce bylo zázemí vestibulu již zrekonstruováno, a tak návštěvníci mohou v příjemném prostředí posedět, odpočinout si a občerstvit se při sportovních událostech.

Celkově je tato sportovní hala navržena tak, aby podpořila různé sporty a umožnila širokému spektru sportovních organizací a občanů ve Vamberku využívat ji pro své aktivity. Věřím, že tato sportovní hala bude srdcem sportovního a rekreačního dění ve Vamberku. Bude sloužit všem věkovým kategoriím a nabídne širokou škálu sportovních, ale i kulturních akcí. Tato hala má potenciál spojit naši komunitu a podporovat zdravý a aktivní životní styl.

Ondřej Frejvald, předseda sportovní komise

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *