Soutěže veteránského fotbalu a fotbalu v chůzi na Rychnovsku

Sportovně technická komise okresního fotbalového svazu Rychnov nad Kněžnou připravila pro jarní fotbalovou sezónu novinku, a tou je veteránský fotbal a fotbal v chůzi pro dříve narozené sportovce. Cílem tohoto projektu je zapojit starší ročníky do fotbalového prostředí a připravit jim soutěže. Fotbaloví veteráni se budou moci utkat s hráči svého věku napříč okresem, a to v malé formě kopané, k tomu bude pro každou kategorii uzpůsobené hřiště, branky a počet hráčů na hřišti. Soutěže jsou připraveny pro starší 40 let, starší 50 let, kde se bude ještě běhat, dále soutěže ve fotbalu v chůzi pro starší 60 let a pro starší 65 let.

               TJ Baník Vamberk hledá hráče do těchto soutěží:

Veterans 40+, v této kategorii mohou startovat hráči, kteří jsou narozeni 31.12.1983 a dříve. Hrát se bude na půlce fotbalového hřiště na žákovské brány (5 x 2,) v počtu 6 + 1 (opakované střídání), 2 x 30 minut ve všední dny. Startovat v této soutěži mohou pouze hráči registrovaní ve FAČR, tým musí zastřešit klub z OFS Rychnov. Za tým mohou startovat i hráči z jiných klubů, ale nesmí měnit tým v průběhu soutěže.

               Veterans 50+, v této kategorii mohou startovat hráči, kteří jsou narozeni 31.12.1973 a dříve. Hrát se bude na čtvrtku fotbalového hřiště na žákovské brány (5 x 2), v počtu 4-6 + 1 (opakované střídání), 2 x 30 minut ve všední dny, nebo o turnajově o víkendu. Startovat v této soutěži mohou i NEREGISTROVANÍ hráči. Tým však musí být zastřešen klubem z OFS Rychnov.

               Walking 60+, v této kategorii mohou startovat hráči, kteří jsou narozeni 31.12.1963 a dříve. Hrát se bude na čtvrtku fotbalového hřiště na žákovské brány (5 x 2), v počtu 4-6 + 1 (opakované střídání), 2 x 20 minut, turnajově. V této kategorii se NEBĚHÁ. Tým však musí být zastřešen klubem z OFS Rychnov. Fotbálek se hraje v chůzi a jde tedy spíše o techniku než o rychlost.

               Walking 65+, v této kategorii mohou startovat hráči, kteří jsou narozeni 31.12.1958 a dříve. Hrát se bude na minihřiště (20 x 15) na minibranky (1,8 x 1,2) v počtu 3 + 0 (opakované střídání), 2 x 10 minut, turnajově. V této kategorii se NEBĚHÁ. Tým však musí být zastřešen klubem z OFS Rychnov.

V případě zájmu hrát veteránský fotbal, nebo fotbal v chůzi se na mě neváhejte obrátit.

Ondřej Frejvald, 731 960 305, fotbalový oddíl TJ Baník Vamberk, z.s.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *