Galavečer Královéhradeckého krajského fotbalového svazu

V pátek 10.3.2023 se od 18:00 uskutečnil již 12. galavečer krajského fotbalu Královéhradeckého kraje, a to ve společenském centru „UFFO“ v Trutnově. V krásných prostorách tohoto moderního sálu se sešlo na 320 hostů z řad fotbalového hnutí celého našeho kraje. V průběhu večera došlo na předání cen 57 oceněným osobnostem Královéhradeckého fotbalu, a to celkem ve 14ti anketách.

Mezi oceněnými byl v kategorii trenér mužů oceněn Pavel Potužník, vamberecký odchovanec, hráč a trenér, který v současné době působí v SK Solnice. Hlavní cenu Jana Modřického převzal Milan Jedlička, který v minulosti působil i ve Vamberku jako vedoucí mužstva. Gratulujeme.

Dovolím si připomenout, že již na prvním ročníku (2010), tohoto hodnocení fotbalové sezony KFS, získal ocenění pan Milan Jindáček za dlouholetou činnost ve funkci rozhodčího, jak na úrovní kraje i okresu. V roce 2012 si vystřílel cenu Junior bomber v kategorii dorostu Tomáš Králík. Za práci s mládeží (kategorie elévů) si převzal cenu v roce 2013 pan Robert Ptáček. V témže roce získal cenu Jana Modřického pan Josef Podolský, který v sedmdesátých letech působil ve Vamberku, jako trenér a funkcionář. Tuto prestižní cenu za celoživotní přínos fotbalu získal na Galavečeru v roce 2014 také pan Slavoj Horák. Pan Horák, který byl jako začínající učitel umístěn do Vamberka, kde se ihned zapojil do trénování mládeže a ve zdejším fotbalovém oddíle, posléze trénoval i Áčko a působil i ve výboru fotbalového oddílu. V okresním fotbalovém svazu Rychnov zastával funkci předsedy komise mládeže neuvěřitelných 30 let. Cenu Jana Modřického obdržel v roce 2019 na Galavečeru i bývalý vamberecký hráč a trenér pan Václav Leimer. Na tomto Galavečeru byl oceněn i trenér mládeže pan Jaromír Halamka, který se více než dvacet let věnuje fotbalové mládeži v naší TJ. Na jubilejním desátém Galavečeru v Hradci Králové (2021) obdržel cenu „Fotbalový starosta roku 2021“ starosta města pan Jan Rejzl. I v jedenáctém ročníku Galavečeru v Náchodě měl TJ Baník zastoupení. Cenu Jana Modřického v roce 2022 dostal za celoživotní obětavou práci pro fotbal pan Zdeněk Vodák.

Ondřej Frejvald, člen výkonného výboru Královéhradeckého krajského fotbalového svazu

Pavel Potužník, vamberecký odchovanec

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *